Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de queso oaxaca fresco, en trozos
- 150 g de agua
- 500 g de jitomate, asados
- 80 g de cebolla, en trozos y asados
- 2 dientes de ajo, asados y pelados
- ½ - 1 cdita de sal, o al gusto
- ½ cdita de concentrado de caldo de pollo, o al gusto
- 450 g de pechuga de pollo deshuesada y sin piel, en cubos (5 cm)
- pimienta negra molida, al gusto
- aceite para freír, el necesario
- 18 tortillas de maíz
- 6 cdas de crema, para servir
- 1 aguacate, en rebanadas
- hojas de cilantro, frescas, las necesarias para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2232 kJ / 532 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 824 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30 min
Tinga de pollo TM6
30 min
Tinga de pollo (500 g) - Demo presentadores
30 min
Ensalada de pollo
20 min
Pastel azteca
1 Std. 20 Min
Enchiladas de pollo
40 min
Salpicón de res
1h
Tostadas de picadillo
1h 10min
Tostadas de rajas con pollo
40 min
Enchiladas suizas
1h
Chilaquiles rojos
25min
Pozole verde con pollo (Black Diamond)
1h 30min