Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g de cebolla
- 1 diente de ajo, pelado
- 500 g de jitomate guaje, en cuartos
- 25 g de aceite
- 1000 g de agua
- 195 g de fideos secos, del No. 2 (fritos o tostados) (ver tip)
- 1 cubo de caldo de pollo
- ½ cditas de sal fina, o al gusto
- crema ácida, el necesario para servir
- aguacate, en cubitos, el necesario para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1012 kJ / 241 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tradicional sopa de fideo
35 min
Picadillo
25 min
Tinga de pollo TM6
30 min
Bisteces en salsa verde TM6
45 min
Salsa verde cocida
30 min
Fideo seco en salsa de chiles TM6
35 min
Chicharrón en salsa verde
35 min
Rajas con queso
25 min
Chiles rellenos con queso, caldillo, arroz y gelatina de chocolate TM6
45 min
Arroz rojo
1h 25 min
Chilaquiles rojos
25 min
Salsa roja de molcajete
10min