![Albóndigas con jitomate al chipotle Albóndigas con jitomate al chipotle](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7C9817DA-34BF-4F21-ABF4-F149A7E17CBB/Derivates/334FE401-787B-406C-9AD8-05FC2E0A19D7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Albóndigas
- 2 bolillos, (150 g en total), en trozos
- 1 diente de ajo
- 10 g de perejil fresco, sólo las hojas
- 20 g de cebolla
- 150 g de manzana, descorazonada y en trozos
- 1 cucharada de sal
- 1 pizca de pimienta negra molida
- 3 huevos
- 1 cucharada de salsa de soya, o jugo Maggi
- 700 g de carne molida de res
Salsa
- 750 g de jitomate, en trozos
- 40 g de cebolla
- 1 diente de ajo
- 1 cubo de caldo
- 50 g de chile chipotle adobado
- 30 g de aceite
- 200 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1302 kJ / 310 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tinga de pollo
30 Min
Chicharrón en salsa verde
35min
Albóndigas en salsa de jitomate
45 分钟
Tinga de pollo (500 g) - Demo presentadores
30 Min
Arroz a la mexicana
50 Min
Bisteces con papas en pasilla
1h 15min
Picadillo con rajas
25 dk
Tortitas de carne en salsa verde
1 Std. 40 Min
Tortitas de pollo en salsa verde
1 Std.
Tostadas de picadillo
1hod. 10min
Caldo tlalpeño
1小时 20 分钟
Picadillo
25 dk