Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Albóndigas
- 2 bolillos, (150 g en total), en trozos
- 1 diente de ajo
- 10 g de perejil fresco, sólo las hojas
- 20 g de cebolla
- 150 g de manzana, descorazonada y en trozos
- 1 cucharada de sal
- 1 pizca de pimienta negra molida
- 3 huevos
- 1 cucharada de salsa de soya, o jugo Maggi
- 700 g de carne molida de res
Salsa
- 750 g de jitomate, en trozos
- 40 g de cebolla
- 1 diente de ajo
- 1 cubo de caldo
- 50 g de chile chipotle adobado
- 30 g de aceite
- 200 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1302 kJ / 310 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Picadillo con rajas
25 min
Arroz a la mexicana
50min
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30 min
Tinga de pollo (500 g) - Demo presentadores
30 min
Bisteces con papas en pasilla
1h 15min
Tinga de pollo
30 min
Salpicón de res
1h
Caldo tlalpeño
1h 20 min
Chicharrón en salsa verde
35min
Tortitas de carne en salsa verde
1h 40 min
Pasta al poblano
35min
Enchiladas suizas
1h