Albóndigas con jitomate al chipotle

Albóndigas con jitomate al chipotle

4.7 356 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
8 porciones

Składniki

Albóndigas
  • 150 g de bolillo en trozos (aprox. 2 piezas)
  • 1 diente de ajo
  • 10 g de perejil fresco sólo las hojas
  • 20 g de cebolla
  • 150 g de manzana descorazonada y en trozos
  • 1 cucharada de sal
  • 1 pizca de pimienta negra molida
  • 3 huevos
  • 1 cucharada de salsa de soya o jugo Maggi
  • 700 g de carne molida de res
Salsa
  • 750 g de jitomate en trozos
  • 40 g de cebolla
  • 1 diente de ajo
  • 1 cubo de caldo de pollo (opcjonalnie) (ver tip)
  • 50 g de chile chipotle adobado
  • 30 g de aceite
  • 200 g de agua

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 1243 mg
Białko 21 g
Kalorie 1528 kJ / 365 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Węglowodany 17 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...