Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g de arroz blanco de grano largo
- 155 g de cebolla blanca, cortada por la mitad
- 3 dientes de ajo
- 15 g aceite de oliva
- 1100 g de agua
- 1 cda de sazonador para fajitas
- 1 cda de concentrado de caldo de pollo
- 3 cdas de puré de jitomate
- ¼ cdita de sal fina, al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 897 kJ / 214 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tinga de pollo (500 g) - Demo presentadores
30 min
Salsa roja de molcajete
10 Min
Salpicón de res
1h
Agua de Horchata
10 Min
Arroz Blanco
35 min
Salsa verde cocida
30 min
Sopa de fideo TM6
35 min
Chilaquiles rojos
25 min
Chilaquiles divorciados
1h
Picadillo
25 min
Tinga de pollo TM6
30 min
Tradicional sopa de fideo
35 min