Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de aceite
- 5 chiles pasilla, cortados en tiras
- 8 tortillas de maíz, cortadas en tiras
- 2 dientes de ajo, pelados
- 150 g de cebolla, en trozos
- 750 g de jitomate, en cuartos
- 2 cditas de sal fina, o al gusto
- 600 g de agua
- 1 chile verde, fresco, partido por la mitad
- 1 ramita de cilantro
- 150 g de queso panela, en cubos
- 70 g de chicharrón de cerdo, en trocitos
- 2 aguacates, la pulpa, en cubos
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1760 kJ / 419 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Crema de chile poblano
25 min
Salpicón de res
1h
Pozole Rojo
1h 30min
Sopa de tortilla
25 min
Tinga de pollo (500 g) - Demo presentadores
30 min
Salsa verde cocida
30 min
Caldo tlalpeño
1h 20 min
Enchiladas suizas
1h
Rajas con queso
25 min
Chilaquiles divorciados
1h
Chilaquiles rojos
25 min
Salsa roja de molcajete
10min