Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de cebolla blanca, en cuartos
- 200 g de granos de elote amarillo
- 60 g de aceite de oliva
- 1 cubito de concentrado de caldo de pollo
-
400
g de rajas de chile poblano, congeladas
lub 400 g de rajas de chile poblano, sin piel y desvenados (ver tip) - 200 g de crema ácida
- 300 g de pechuga de pollo deshuesada y sin piel, en cubos
- 1 cdita sal
- 1 pizca de pimienta negra molida
-
16
tostadas de maíz
lub 16 tortillas de maíz, (ver tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1520 kJ / 362 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1152 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Picadillo con rajas
25 min
Tinga de pollo TM6
30min
Salpicón de res
1h
Tinga de pollo (500 g) - Demo presentadores
30min
Salpicón de pollo
25 min
Tostadas de picadillo
1h 10min
Entomatadas de pollo
40min
Enchiladas suizas
1h
Cerdo con calabazas y elote (Coahuila)
35 Min
Ensalada de pollo
20 min
Pastel azteca
1h 20 min
Chilaquiles rojos
25 min