Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa
- 500 g de jitomate
- 50 g de cebolla
- 20 g de chile cuaresmeño
- 1 cucharadita de sal
Relleno
- 650 g de jitomate, en trozos
- 40 g de aceite de oliva
- 2 dientes de ajo
- 150 g de cebolla
- 600 g de carne molida de res
- 1 cucharadita de sal
- ½ cucharadita de pimienta negra molida
- 2 cucharaditas de azúcar
- 100 g de aceitunas verdes deshuesadas
- 50 g de alcaparras
- 100 g de pasitas
Plátanos
- 500 g de plátano macho
- 130 g de harina de maíz nixtamalizado
- 1 ½ cucharadita de sal
- 1 cucharadita de azúcar
- 800 g de aceite
- 200 g de crema
- 200 g de queso panela, rallado
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 3049 kJ / 726 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 43 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Albóndigas con jitomate al chipotle
1h
Mole de olla vegetariano
1h
Tortitas de pollo en salsa verde
1h
Sopa de hongos, pastel de carne, ejotes y arroz de coliflor
45 min
Caldo de habas con nopales
9h
Molotes de plátano rellenos de queso
45 min
Tortitas de carne en salsa verde
1h 40 min
Pozole Blanco
1h
Ponche
40 Min
Taquitos de huitlacoche
25 min
Bolitas de plátano macho
40 Min
Huauzontles en caldillo de jitomate
50min