![Chile ancho relleno de frijol y plátano Chile ancho relleno de frijol y plátano](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D82996C1-3D6E-4131-B0C3-478C84317B46/Derivates/220A24C0-E30B-4EF5-9C49-DADC57FDB86E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa
- 500 g de jitomate
- 50 g de cebolla
- 20 g de chile cuaresmeño
- 1 cucharadita de sal
Cebollas curtidas
- 350 g de cebolla morada
- 30 g de aceite
- 2 cucharaditas de sal
- 2 cucharaditas de orégano
- ½ cucharadita de pimienta negra molida
- 3 pimientas gordas
- jugo de limón, (de 1 pieza)
- 4 cucharadas de vinagre
- 50 g de jugo de naranja
Relleno
- 700 g de agua
- 550 g de plátano macho, pelado
- 150 g de cebolla
- 1 diente de ajo
- 20 g de chile verde
- 40 g de aceite
- 400 g de frijoles refritos
- 2 cucharaditas de sal
Chiles
- 8 chiles anchos, desvenados y abiertos para rellenar
- 250 g de queso manchego, cortado en bastones
- 150 g de crema ácida
- 1 ramita de cilantro, sólo las hojas para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1655 kJ / 394 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
Crema de chile poblano
25 min
Barbacoa de hongos
30 min
Pancita de hongos
1h
Caldo de habas con nopales
9 Std.
Sopa de nopales
45 dk
Sopa de garbanzos con nopales
50 dk
Taquitos de huitlacoche
25 min
Chiles anchos rellenos en salsa de frijol
50 dk
Hongos al pastor
20 min
Entomatadas de jamaica
50 dk
Nopalitos con guajillo y elote
30 min
Aguachile de pepino y palmitos
15 min