Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de chicharrón de cerdo
- 150 g de cebolla, en trozos
- 230 g de jitomate, en trozos
- 1 chile serrano, desvenado
- 1 ramita de cilantro, sólo las hojas
- 1 diente de ajo
- 1 cucharadita de sal
- ½ pizca de pimienta molida
- 190 g de queso crema
- tostadas, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1016 kJ / 242 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de chile poblano
25 min
Pacholas
35 min
Pescado para taquear
25 min
Chicharrón en salsa verde
35 min
Fideo seco en salsa de chiles
35 min
Panqué alemán al vino tinto de Don Martin Berger
1 godz. 30 min
Carnitas de atún
40 min
Botana fresca de surimi
10min
Salsa tampico
10min
Dip de espinaca y alcachofa
20 min
Crema de chicharrón
25 min
Gelatina de mazapán
2h