Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de queso panela
- 700 g de jitomate
- 75 g de cebolla
- 2 dientes de ajo
- 40 g de chile cuaresmeño
- 2 ½ cucharaditas de sal
- 160 g de huauzontles, limpios, sin hojas
- 4 claras de huevo
- 4 yemas de huevo
- 500 g de aceite
- 40 g de harina
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1318 kJ / 314 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Mole de olla vegano
45 Min
Taquitos de huitlacoche en salsa poblana gratinados
37 Min
Chicharrón en salsa verde
35 min
Calabaza en tacha
1h 15 min
Sopa de hongos y epazote
35 min
Romeritos
1h 40min
Mole de olla vegetariano
1 Std.
Pancita de hongos
1 Std.
Esquites de feria
25 Min
Entomatado de res con verdolagas
1 Std.
Caldo de habas con nopales
9h
Sopa de nopales
45 Min