![Coctel de camarón estilo Acapulco Coctel de camarón estilo Acapulco](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B662417F-9907-499C-A7A1-B66653672D84/Derivates/206506DA-AA3F-4DD5-8D12-A8AA3849EE13.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de jitomate, en cubitos
- 130 g de cebolla
- 1 diente de ajo
- 2 cdita de sal
- 500 g de camarones pelados, sin cabeza
- 1 clavo de olor
- 1 rama de canela
- 20 g de azúcar morena
- 20 g de miel de abeja
- 40 g de vino blanco
- 10 g de chile verde
- 75 g de jugo de limón
- 5 gotas de salsa Tabasco
- ½ cdita de pimienta negra molida
- 20 g de cilantro, picado
- 70 g de hielos
- 2 aguacate, en rebanadas, para servir
- galletas saladas, para servir
- limones, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1167 kJ / 278 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chilaquiles rojos
25min
Chilaquiles divorciados
1h
Aguachile de camarón
15 Min
Agua de horchata
15 Min
Agua de pepino con limón y chía
25min
Sopa de tortilla
40min
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30min
Salpicón de res
1h
Agua de Horchata
10 Min
Sopa de tortilla
25min
Enchiladas suizas
1h
Caldo tlalpeño
1 godz. 20 min