Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
100
g de harina de maíz nixtamalizado
lub 200 g de masa de maíz - 500 g de agua
- 1 cdita de sal fina
- 1000 g de frijoles negros enteros cocidos y enlatados
- 300 g de puré de tomate, condimentado
- 1 pizca de comino en polvo
- hojas de epazote, en juliana muy delgada
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 949 kJ / 226 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de calabacitas
40 Min
Tradicional sopa de fideo
35min
Sopa de frijol con quinoa
1h
Crema de elote
20 min
Sopa de poro y papa
30 min
Sopa de frijol y hoja de aguacate
8 Std. 50 Min
Sopa de habas
2 godz.
Crema conde bicolor
40 Min
Sopa de jitomate y queso de cabra
20 min
Sopa de poro y papa
40 Min
Sopa de poro y papa
40 Min
Enfrijoladas
30 min