![Sopa de frijol y bolitas de masa Sopa de frijol y bolitas de masa](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/69592FC6-37CC-4D1F-8905-B8FB0FE86A4C/Derivates/77F53730-5D14-48D8-9693-4A87CB560BB3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
100
g de harina de maíz nixtamalizado
lub 200 g de masa de maíz - 500 g de agua
- 1 cdita de sal fina
- 1000 g de frijoles negros enteros cocidos y enlatados
- 300 g de puré de tomate, condimentado
- 1 pizca de comino en polvo
- hojas de epazote, en juliana muy delgada
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 949 kJ / 226 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de tortilla
40 Min
Crema de chile poblano
25 Min
Sopa de poro y papa
40 Min
Sopa de frijol con quinoa
1 Std.
Picadillo
25 Min
Crema de calabacita, cilantro y chile
40 Min
Crema conde bicolor
40 Min
Sopa de lentejas con plátano
1 Std. 25 Min
Sopa de poro y papa
40 Min
Sopa de tortilla
25 Min
Sopa de poro y papa
30 Min
Sopa de frijol y hoja de aguacate
8h 50 phút