Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g chile pasilla, sin semillas
- 400 g de jitomate, en cuartos
- 25 g de chile guajillo, sin semillas
- 300 g de fondo de verduras
- 750 g de agua
- 40 g de xoconostle, sólo la pulpa cortada en cubos pequeños (sin semillas)
- 60 g de zanahoria, pelada y en cubos (2 cm)
- 60 g de papa, pelada y en cubos (2 cm)
- 500 g de falda de res, en trozos (2 cm)
- 2 cditas de sal, o al gusto
- 3 hojas de laurel frescas
- tortillas, para servir
- limón verde, en gajos para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1028.8 kJ / 245.9 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 16.3 g
- Tłuszcz
- 8.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 1305.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tinga de pollo (500 g) - Demo presentadores
30min
Salpicón de res
1h
Bisteces en salsa verde TM6
45min
Tostadas de picadillo
1h 10min
Caldo de pollo básico
35 Min
Chicharrón en salsa verde
35 Min
Esquites de feria
25 min
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30min
Mole de olla de la abuela
1h 40min
Bistec en pasilla con papas, nopales y tiramisú rápido TM6
1h
Chiles rellenos con queso, caldillo, arroz y gelatina de chocolate TM6
45min
Chicharrón en salsa verde
35 Min