Mole de olla en Cocción lenta TM6

Mole de olla en Cocción lenta TM6

4.5 15 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
4 porciones

Składniki

  • 25 g chile pasilla sin semillas
  • 400 g de jitomate en cuartos
  • 25 g de chile guajillo sin semillas
  • 300 g de fondo de verduras
  • 750 g de agua
  • 40 g de xoconostle sólo la pulpa cortada en cubos pequeños (sin semillas)
  • 60 g de zanahoria pelada y en cubos (2 cm)
  • 60 g de papa pelada y en cubos (2 cm)
  • 500 g de falda de res en trozos (2 cm)
  • 2 cditas de sal o al gusto
  • 3 hojas de laurel frescas
  • tortillas para servir
  • limón verde en gajos para servir

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 1305.1 mg
Białko 30 g
Kalorie 1028.8 kJ / 245.9 kcal
Tłuszcz 8.4 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 2.7 g
Węglowodany 16.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...