Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa roja cruda
- 240 g de jitomate, cortado en cuartos
- 20 g de chile chipotle adobado
- 15 g de cilantro
- 2 chiles de árbol secos, sin rabo
- ½ cdita de sal fina
Tacos
- 65 g de queso fresco
- 1000 g de agua
- 90 g de flor de jamaica
- 1 diente de ajo
- 40 g de cebolla
- 1 chile morita, sin rabo
- 330 g de jitomate, cortado en cuartos
- 20 g de aceite
- 1 cdita de sal fina
- 1 pizca de pimienta negra recién molida
- crema ácida
- lechuga romana, cincelada
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 307 kJ / 73 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de nopales
45min
Tinga de setas
25 min
Entomatadas de jamaica
50min
Barbacoa de hongos
30min
Coctel de champiñones
20 min
Esquites de feria
25 min
Pozole de setas
1h
Chilaquiles divorciados
1h
Tinga de col
35 Min
Carnitas de atún
40min
Ceviche de pepino y jícama
10 min
Aguachile de pepino y palmitos
15min