![Madeleine fourrée Madeleine fourrée](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b2a4a0d266af29db390d18a641251101/Derivates/b499b85bd240addcc93abf76a0793d6555d7ddfa.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La gelée de fraise
- 250 g de fraises
- 150 g de sucre en poudre
- 2 g d'agar-agar en poudre
Les madeleines
- 120 g d'huile de coco
- 120 g de farine de blé
- 140 g de lait
- 90 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de levure chimique
- 2 œufs
La coque à la fraise
- 2 pastilles de chocolat à la fraise Valrhona
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 599.3 kJ / 142.5 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 17.6 g
- Tłuszcz
- 7.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 54 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Génoise au caramel, crème fouettée aux fruits et sauce caramel
Brak ocen
Sirop de vanille
30 min
Cookies aux pépites de chocolat
25min
Galette des Rois frangipane pistache
1 godz. 45 min
Cookies pralinés aux noix de pécan
30 min
Gâteau chocolat-café meringué
1 godz. 10 min
Petits beignets chocolat et noisettes
3h 10min
Minipizzas ourson
3h 15 min
Gaufres et coulis de chocolat blanc
1 godz.
Brownie chocolat-pistache
45 min
Brioche Nanterre
4klst 15 min
Glace sundae nappage caramel
3 godz. 35 min