Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pâte à pan bagnat
- 30 g d'huile d'olive extra vierge, et un peu pour huiler
- 220 g d'eau, à température ambiante
-
1
c. à café de sucre en poudre (opcjonalnie)
lub 1 c. à café de poudre de malt (opcjonalnie) -
20
g de levure boulangère fraîche, émiettée
lub 2 c. à café de levure boulangère sèche (8 g) - 400 g de farine de blé
- 1 c. à café de sel
- 500 g d'eau
- 30 g de jus de citron
La garniture
- 100 g d'olives noires dénoyautées
- 20 g de jus de citron
- 1 gousse d'ail
- 2 boules de mozzarella de bufflonne
- 2 tomates cœur-de-bœuf, coupées en rondelles
- 1 botte de radis, émincés en lamelles
- 4 artichauts poivrade, coupés en morceaux
- 150 g de roquette
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2044.8 kJ / 487.3 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 18.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 10.8 g
- Sód
- 653.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panini jambon-fromage
2h 45min
Pain pita
1 Std. 30 Min
Ravioli, on est lundi !
2 Std. 30 Min
Focaccia aux tomates et à l'origan
2 Std. 50 Min
Hot dogs
3h 45min
Bun à burger
4 Std. 10 Min
Pain de mie
3 Std. 20 Min
Churros
1 Std.
Pains à burgers américains
3h 15min
Pita
3 Std.
Menu petit prix - Bugnes à la fleur d'oranger
3h 15min
Fougasse lardons et romarin
3h 15min