Caramel salé et mousse au chocolat

Caramel salé et mousse au chocolat

3.1 25 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

Le caramel
  • 250 g de sucre en poudre
  • 90 g de sirop d'érable
  • 80 g de beurre froid
  • 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
  • 1 c. à café de sel
  • 1060 g d'eau
  • 2 c. à café de jus de citron
  • 1 c. à soupe de vinaigre
La mousse au chocolat
  • 50 g de sucre en poudre
  • 200 g de chocolat au lait détaillé en morceaux
  • 30 g de beurre
  • 4 œufs blancs et jaunes séparés
  • 1 - 2 pincées de sel
  • crème fouettée pour la finition
  • copeaux de chocolat pour la finition

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 289 mg
Białko 7 g
Kalorie 2120 kJ / 506 kcal
Tłuszcz 29 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 17 g
Węglowodany 52 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji

Może spodoba Ci się również...