Pavlova au chocolat, caramel et noix de pécan en forme de sapin

3.0 1 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz.
8 portions

Składniki

  • 100 - 150 g de noix de pécan
La meringue
  • 200 g de sucre en poudre
  • 200 g de blancs d'œufs
  • 1 pincée de sel
  • 10 g de fécule de maïs
La sauce au caramel
  • 250 g de sucre en poudre
    250 g de sucre roux
  • 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
  • 30 g de beurre en un seul morceau (voir "Conseil(s)")
  • 1030 g d'eau
  • 1 c. à café de jus de citron
  • 1 c. à soupe de vinaigre
La crème montée
  • 250 g de crème liquide 35% m.g.
  • 1 gousse de vanille
  • 250 g de mascarpone

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 214.4 mg
Białko 8.4 g
Kalorie 3156 kJ / 754.3 kcal
Tłuszcz 51.2 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 25.1 g
Węglowodany 70.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...