Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La sauce au caramel
-
250
g de sucre en poudre
lub 250 g de sucre roux - 200 - 250 g de crème liquide 35% m.g.
- 1030 g d'eau
- 1 c. à café de jus de citron
- 30 g de beurre doux (si possible en un seul morceau)
- 1 c. à soupe de vinaigre
Le biscuit
- 120 g de beurre doux, à température ambiante et un peu pour le moule
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 3 œufs
- 80 g de sucre en poudre
- 120 g de lait
- 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
- 11 g de levure chimique (1 sachet)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1485.1 kJ / 358.7 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 40.8 g
- Tłuszcz
- 19.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.7 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 174.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Shortbread caramel au beurre salé
2 Std. 25 Min
Crème dessert au caramel
1 Std.
Rochers aux crêpes dentelle et caramel beurre salé
30min
Gâteau au chocolat meringué et caramel au café
2 Std. 30 Min
Gâteau moelleux au caramel salé
1h 40min
Grand financier à la noisette
55 min
Sauce au caramel
1 Std. 30 Min
Brownies caramel beurre salé et noix de pécan
2 Std. 30 Min
Cake vanille-caramel au beurre salé
40min
Brownies au caramel
1 Std. 20 Min
Sauce caramel au whisky
35min
Financiers au citron
40min