Gâteau au caramel

Gâteau au caramel

4.7 110 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
12 parts

Składniki

La sauce au caramel
  • 250 g de sucre en poudre
    250 g de sucre roux
  • 200 - 250 g de crème liquide 35% m.g.
  • 1030 g d'eau
  • 1 c. à café de jus de citron
  • 30 g de beurre doux (si possible en un seul morceau)
  • 1 c. à soupe de vinaigre
Le biscuit
  • 120 g de beurre doux à température ambiante et un peu pour le moule
  • 200 g de farine de blé et un peu pour le moule
  • 3 œufs
  • 80 g de sucre en poudre
  • 120 g de lait
  • 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
  • 11 g de levure chimique (1 sachet)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 174.3 mg
Białko 4.4 g
Kalorie 1485.1 kJ / 358.7 kcal
Tłuszcz 19.4 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 11.7 g
Węglowodany 40.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...