![Glace chocolat-cerise et chantilly Glace chocolat-cerise et chantilly](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EA1ED89C-CFE3-447D-AD98-33A7D79DABE8/Derivates/F6657F99-4F9B-4D25-9731-D1E3AC0624C7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 250 g de chocolat noir, cassé en morceaux
- 30 g de cacao en poudre
- 4 jaunes d'œufs
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 350 g de lait
- 70 g de sucre glace
- 1 c. à soupe bombée de fécule de maïs, type Maïzena
Le jour même
- 150 g de cerises, dénoyautées et coupées en deux
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g., bien froide
- 1 c. à soupe bombée de mascarpone, bien froid
- 20 g de sucre en poudre
- 1 c. à soupe de cacao en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2574 kJ / 618 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 42 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chantilly au chocolat
2h 10min
Chocolat chaud courge, épices et chantilly
40 min
Coupe infernale
12 Std. 45 Min
Crème fouettée
10min
Mousse chocolat blond-café marbrée caramel
7h
Crêpe Belle-Hélène
40 min
Crème glacée à la vanille, fraises, pêches et basilic
4sa 35 dk
Crème fouettée au basilic
2h 10min
Chantilly au clou de girofle
20 min
Mousse chocolat-tonka
4 Std. 20 Min
Glace vanille aux myrtilles
12 Std. 30 Min
Glace vanille aux noix de pécan caramélisées
36h