Glace chocolat-cerise et chantilly

Glace chocolat-cerise et chantilly

3.9 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 12 godz. 25 min
6 portions

Składniki

La veille
  • de chocolat noir cassé en morceaux
    250 g
  • de cacao en poudre
    30 g
  • jaunes d'œufs
    4
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    150 g
  • de lait
    350 g
  • de sucre glace
    70 g
  • de fécule de maïs type Maïzena
    1 c. à soupe bombée
Le jour même
  • de cerises dénoyautées et coupées en deux
    150 g
  • de crème liquide 30-40% m.g. bien froide
    200 g
  • de mascarpone bien froid
    1 c. à soupe bombée
  • de sucre en poudre
    20 g
  • de cacao en poudre
    1 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 618 kcal / 2574 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 42 g
Węglowodany 45 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...