Glace chocolat-cerise et chantilly

Glace chocolat-cerise et chantilly

4.0 9 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 12 godz. 25 min
6 portions

Składniki

La veille
  • 250 g de chocolat noir cassé en morceaux
  • 30 g de cacao en poudre
  • 4 jaunes d'œufs
  • 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 350 g de lait
  • 70 g de sucre glace
  • 1 c. à soupe bombée de fécule de maïs type Maïzena
Le jour même
  • 150 g de cerises dénoyautées et coupées en deux
  • 200 g de crème liquide 30-40% m.g. bien froide
  • 1 c. à soupe bombée de mascarpone bien froid
  • 20 g de sucre en poudre
  • 1 c. à soupe de cacao en poudre

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 10 g
Kalorie 2574 kJ / 618 kcal
Tłuszcz 42 g
Węglowodany 45 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...