Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 250 g de chocolat noir, cassé en morceaux
- 30 g de cacao en poudre
- 4 jaunes d'œufs
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 350 g de lait
- 70 g de sucre glace
- 1 c. à soupe bombée de fécule de maïs, type Maïzena
Le jour même
- 150 g de cerises, dénoyautées et coupées en deux
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g., bien froide
- 1 c. à soupe bombée de mascarpone, bien froid
- 20 g de sucre en poudre
- 1 c. à soupe de cacao en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2574 kJ / 618 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 42 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème glacée fraise-soja
4h 20min
Glace pêche-fraise
15min
Soupe à l'oignon gratinée
5h 30min
Sorbet fraise-banane
5 min
Coupe glacée à la Chartreuse
13h
Mille-feuille miel-sarrasin, chantilly à l'orange
1h 50 min
Sorbet framboise-girofle
12h
Glace vanille aux noix de pécan caramélisées
36 Std.
Glace vanille aux myrtilles
12h 30min
Sauce armoricaine
1h
Gâteau nuage à la vanille
7 Std. 35 Min
Chantilly au chocolat
2h 10min