Mousse de pomme au caramel beurre salé

Mousse de pomme au caramel beurre salé

2.8 30 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 12 godz.
8 portions

Składniki

Le caramel au beurre salé
  • 80 g de sucre en poudre
  • 100 g de crème liquide 35% m.g.
  • 40 g de beurre demi-sel coupé en morceaux
  • 1 pincée de fleur de sel à ajuster en fonction des goûts
La mousse de pomme
  • 500 g de pommes coupées en quartiers
  • 1 sachet d'agar-agar (2 g)
  • 50 g de sucre en poudre
  • 4 blancs d'œufs

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 125.8 mg
Białko 2.4 g
Kalorie 763.8 kJ / 181.6 kcal
Tłuszcz 8.6 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 5.3 g
Węglowodany 24.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...