Mousse de pomme au caramel beurre salé

Mousse de pomme au caramel beurre salé

2.7 29 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 12 godz.
8 portions

Składniki

Le caramel au beurre salé
  • de sucre en poudre
    80 g
  • de crème liquide 35% m.g.
    100 g
  • de beurre demi-sel coupé en morceaux
    40 g
  • de fleur de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée
La mousse de pomme
  • de pommes coupées en quartiers
    500 g
  • d'agar-agar (2 g)
    1 sachet
  • de sucre en poudre
    50 g
  • blancs d'œufs
    4

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 181.6 kcal / 763.8 kJ
Białko 2.4 g
Tłuszcz 8.6 g
Węglowodany 24.1 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 5.3 g
Sód 125.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...