Sauce caramel au whisky
TM6

Sauce caramel au whisky

4.7 (51 ocen)

Składniki

  • 250 g de sucre en poudre
    lub 250 g de sucre roux
  • 170 g de crème liquide, 30% m.g. min.
  • 1030 g d'eau
  • 1 c. à café de jus de citron
  • 30 g de beurre, en un seul morceau (voir "Conseil(s)")
  • 20 g de whisky
  • 1 c. à soupe de vinaigre

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
764.6 kJ / 182.9 kcal
Białko
0.4 g
Węglowodany
25.5 g
Tłuszcz
7.9 g
Tłuszcz nasycony
5.1 g
Błonnik
0 g
Sód
9.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy