![Sauce caramel au whisky Sauce caramel au whisky](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/DD130B21-C38E-4CB4-9FE5-1AE8C49F4ACE/Derivates/cd2803b3-4cfb-49fb-84d8-b556469257c0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
250
g de sucre en poudre
lub 250 g de sucre roux - 170 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 1030 g d'eau
- 1 c. à café de jus de citron
- 30 g de beurre, en un seul morceau (voir "Conseil(s)")
- 20 g de whisky
- 1 c. à soupe de vinaigre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 764.6 kJ / 182.9 kcal
- Białko
- 0.4 g
- Węglowodany
- 25.5 g
- Tłuszcz
- 7.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.1 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 9.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème anglaise Mode Sauce
15min
Crème dessert au caramel
1 Std.
Caramel de base
25 Min
Caramel liquide
25 Min
Parfait au caramel
7h
Sauce au caramel
1h 30min
Sauce béchamel Mode Sauce
15min
Cheesecake noix de coco-caramel
3h 40min
Brownies caramel beurre salé et noix de pécan
2h 30min
Crème pâtissière Mode Sauce
15min
Glace au caramel au beurre salé
14sa
Lemon curd Mode Sauce
20 Min