Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
250
g de sucre en poudre
lub 250 g de sucre roux - 170 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 1030 g d'eau
- 1 c. à café de jus de citron
- 30 g de beurre, en un seul morceau (voir "Conseil(s)")
- 20 g de whisky
- 1 c. à soupe de vinaigre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 764.6 kJ / 182.9 kcal
- Białko
- 0.4 g
- Węglowodany
- 25.5 g
- Tłuszcz
- 7.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.1 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 9.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Shortbread caramel au beurre salé
2 godz. 25 min
Poires sous-vide à la cannelle
2h 5min
Caramel liquide
25 Min
Crème dessert au caramel
1 Std.
Dorer 350 g d'échalotes
25 Min
Caramel de base
25 Min
Sauce au caramel
1 Std. 30 Min
Parfait au caramel
7h
Sundae au coulis de fruits rouges
13h
Brownies caramel beurre salé et noix de pécan
2 Std. 30 Min
Crème pâtissière Mode Sauce
15 Min
Crème anglaise Mode Sauce
15 Min