Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 30 g de farine de blé
- 70 g de fécule de maïs
- 1 c. à soupe de sucre vanillé maison
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- confiture de fraises, ou tout autre confiture
- sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 665 kJ / 159 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 30.4 g
- Tłuszcz
- 2.6 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Palmiers au sucre
1 godz. 10 min
Cookies aux pépites de chocolat
25 min
Gâteau au chocolat, glaçage rocher
1h 15min
Fondant au chocolat
40 min
Artichauts à l'huile
1h 40min
Gâteau aux pommes
1h
Petits bonshommes aux épices
1h
Gâteau moelleux, façon quatre-quarts
55 min
Sablés de Pâques
1 godz. 30 min
Gâteau moelleux au citron
1h
Croquets aux noix de pécan
55 min
Chouquettes du goûter
35 min