Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crumb
- 40 g manchego cheese, cut into pieces (3 cm)
- 80 g sourdough bread, day old
- 60 g hazelnuts, without skin, roasted
Herb salt
- 10 sprigs fresh thyme, leaves only
- 3 sprigs fresh oregano, leaves only
- 3 tsp flaked salt
- 1 garlic clove
Casserole
- 1 garlic clove
- 30 g olive oil, plus 1 tbsp extra for frying
- 120 g bacon, cut into pieces (1 cm)
- 2 dried bay leaves
- 200 g red capsicum, deseeded and cut into strips
- 300 g water
- ½ tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 20 g sherry vinegar
- 6 chicken thigh fillets
- 400 g canned chickpeas (approx. 250 g after draining)
- 150 g fresh green beans, trimmed
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1810.5 kJ / 431 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 15.3 g
- Tłuszcz
- 22.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.6 g
- Błonnik
- 6.4 g
- Sód
- 1766.5 mg
Alternatywne przepisy
Butter chicken
55min
Creamy coconut chicken curry
30min
Vegetable bake with goat's feta
1h 30min
Thai chilli chicken and basil
30min
Caribbean stew and steamed rice cups
9 Std. 15 Min
Vegetable pilaf
1h
Aromatic chicken pilaf
1h 20 min
Moroccan beef stew with Israeli couscous
40 Min
Chicken, chorizo and chickpea stew
35min
Chicken cacciatore
50min
Hunters' stew
1h
Lentil hotpot
12h 45min