
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto
- 100 g ziaren pszenicy
- 150 g masła pokrojonego na kawałki
- 250 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 1 łyżeczka soli
- 50 g wody
Nadzienie
- 150 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 150 g cebuli pokrojonej na kawałki
- 150 g cukinii pokrojonej na kawałki
- 150 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
- 150 g różyczek brokułu
- 30 g oliwy z oliwek
- 2 jajka
- 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 80 g mleka
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 400 kcal / 1674 kJ
- Białko
- 8.2 g
- Tłuszcz
- 25.4 g
- Węglowodany
- 39.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tort porowy
1 godz. 30 min
Tarta szpinakowa z kandyzowaną skórką z cytryny
1 godz. 30 min
Quiche z pieczarkami
1 godz. 40 min
Tarta z dynią
1 godz. 40 min
Kolorowa zapiekanka z soczewicą
1 godz. 30 min
Quiche ze szpinakiem i papryką
1 godz.
Quiche z burakami i oscypkiem na razowym spodzie z czarnuszką
2 godz. 20 min
Jaglany quiche ze szpinakiem i oliwkami
1 godz. 45 min
Tarta z botwinką i serem feta
1 godz. 45 min
Tarta prowansalska
1 godz. 15 min
Tarta z brokułem i łososiem
1 godz. 35 min
Quiche z pomidorkami koktajlowymi
1 godz. 45 min