Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g de persil frais
- le zeste d'un citron jaune
- 2 gousses d'ail
- 50 g de beurre, coupé en morceaux
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 20 gambas crues, décortiquées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 700.5 kJ / 169 kcal
- Białko
- 15.5 g
- Węglowodany
- 1.5 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 228 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calas de la Nouvelle-Orléans (beignets de riz)
1h
Brochettes de poulet sauce satay et salade de concombres
1h 35min
Saumon, sauce hollandaise au citron avec asperges et riz
45min
Granité au café
4h
Marinade à la jamaïcaine pour le poulet
10min
Filet de bar, sauce vierge et riz gluant
8h 40min
Poireaux vinaigrette au citron, crème de champignons-kasha
1h 5min
Minitiramisus aux speculoos
3h 20min
Feuilleté aux saint-jacques et cabillaud
1h 45min
Tajine de bœuf aux courgettes, aux olives et aux amandes
1h 35min
Lasagne fraîches à la bolognaise
2h 30min
Pavé de thon, pesto rouge et écrasé de pomme de terre
40min