Rosbif, sauce aux champignons et au foie gras

Rosbif, sauce aux champignons et au foie gras

5.0 10 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 portions

Składniki

La purée de courge butternut
  • oignon coupé en quatre
    1
  • de beurre
    20 g
  • de courge butternut
    700 g
  • de bouillon de légumes
    1000 g
Le rosbif
  • de rôti de bœuf filet de rosbif
    800 g
  • d'huile de tournesol
    2 c. à soupe
La sauce et le dressage
  • échalote
    1
  • de beurre
    40 g
  • de champignons sauvages frais
    200 g
    200 g de cèpes frais, émincés
  • du sel
  • du poivre moulu
  • de foie gras de canard cuit et quelques cubes pour le dressage
    100 g
  • de cèpes séchés
    10 g
  • d'eau
    200 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    200 g
  • de champignons de Paris frais émincés
    300 g
  • gousses d'ail
    2
  • brins de persil hachés
    5

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 588 kcal / 2446 kJ
Białko 37 g
Tłuszcz 42 g
Węglowodany 14 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...