Haut de cuisse de poulet épicé et carottes

Haut de cuisse de poulet épicé et carottes

4.9 15 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 50 min
4 portions

Składniki

  • de sel
    1 ½ c. à café
  • de curcuma en poudre
    1 c. à café
  • de sucre roux
    1 c. à soupe
    1 c. à soupe de miel
  • de paprika doux en poudre
    1 c. à soupe
  • d'épices à chili
    ½ c. à café
    1 piment rouge frais, haché
  • de gingembre en poudre
    ½ c. à café
  • d'ail en poudre
    1 c. à café
    1 gousse d'ail, hachée
  • d'huile d'olive
    40 g
  • hauts de cuisse de poulet, avec peau et os
    4
  • de carottes coupées en tronçons (5 cm)
    500 g
  • de beurre coupé en morceaux
    80 g
  • de sirop d'érable
    40 g
  • de thym déshydraté
    1 c. à café
    1 c. à café de thym frais
  • de poivre moulu
    2 - 3 pincées
  • de jus de citron
    30 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 491 kcal / 2056 kJ
Białko 19 g
Tłuszcz 38 g
Węglowodany 16 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 16 g
Sód 561 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...