
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta dough
- 200 g plain flour
- ¼ tsp sea salt (optional)
- 2 eggs
- 2 tbsp water
Spinach filling
- 1 lemon zest only, no white pith
- 40 g Parmesan cheese cut into pieces (3 cm)
- 120 g fresh baby spinach
- 300 g water
- 250 g ricotta (see Tips)
Tomato sauce
- 1 brown onion cut into quarters
- 1 garlic clove
- 30 g extra virgin olive oil
- 400 g canned tomatoes
Ravioli
- 1 egg lightly beaten (see Tips)
- water to boil
- 2 tsp sea salt (optional)
- extra virgin olive oil to drizzle
- Parmesan cheese grated, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 69.8 kcal / 292 kJ
- Białko
- 3.2 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
- Węglowodany
- 7.1 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Sód
- 206.3 mg