Ricotta and spinach ravioli (9 months+)

Ricotta and spinach ravioli (9 months+)

2.6 8 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
28 pieces

Składniki

Pasta dough
  • plain flour
    200 g
  • sea salt (optional)
    ¼ tsp
  • eggs
    2
  • water
    2 tbsp
Spinach filling
  • lemon zest only, no white pith
    1
  • Parmesan cheese cut into pieces (3 cm)
    40 g
  • fresh baby spinach
    120 g
  • water
    300 g
  • ricotta (see Tips)
    250 g
Tomato sauce
  • brown onion cut into quarters
    1
  • garlic clove
    1
  • extra virgin olive oil
    30 g
  • canned tomatoes
    400 g
Ravioli
  • egg lightly beaten (see Tips)
    1
  • water to boil
  • sea salt (optional)
    2 tsp
  • extra virgin olive oil to drizzle
  • Parmesan cheese grated, to serve

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 69.8 kcal / 292 kJ
Białko 3.2 g
Tłuszcz 3.2 g
Węglowodany 7.1 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Sód 206.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...