Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta dough
- 200 g plain flour
- ¼ tsp sea salt (optional)
- 2 eggs
- 2 tbsp water
Spinach filling
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 40 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 120 g fresh baby spinach
- 300 g water
- 250 g ricotta (see Tips)
Tomato sauce
- 1 brown onion, cut into quarters
- 1 garlic clove
- 30 g extra virgin olive oil
- 400 g canned tomatoes
Ravioli
- 1 egg, lightly beaten (see Tips)
- water, to boil
- 2 tsp sea salt (optional)
- extra virgin olive oil, to drizzle
- Parmesan cheese, grated, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 292 kJ / 69.8 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 7.1 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 206.3 mg
Alternatywne przepisy
American-style pancakes
40min
Pizza sauce
30 Min
Chocolate miso eclairs
1h 45min
Greek pita breads
1hod. 15min
Balinese Betutu chicken
5 Std. 35 Min
Thermomumma white sandwich bread loaf
3 Std. 30 Min
Steamed potato and butternut squash pieces (6 months+)
25 Min
Crunchy fish fingers (9 months+)
30 Min
Berry and yoghurt icy poles (12 months+)
24h 10min
Steamed peas and sweetcorn (9 months+)
Brak ocen
Apple pie and almond cream (Ray Capaldi)
1hod. 30min
Steamed broccoli and zucchini (6 months+)
15 Min