Urządzenia i Akcesoria
Pumpkin fritters
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
18 portions
Składniki
-
butternut pumpkin flesh peeled and cut into pieces (2 cm - see Tips)500 g
-
water50 g
-
salt¼ tsp
-
baking powder1 tsp
-
plain flour60 g
-
eggs2
-
oil for frying
-
cinnamon sugar for sprinkling
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
57.2 mg
Białko
1.7 g
Kalorie
190.7 kJ /
45.4 kcal
Tłuszcz
1.5 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Węglowodany
6.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Malva pudding
50 min
Savoury potato bundt
1 godz. 55 min
Runny custard
10 min
Milk Tart
8 godz. 45 min
Milk tart
3 godz.
Mealie bread
55 min
Buttermilk corn cakes
25 min
Buttermilk rusks
29 godz. 25 min
Zucchini fritters (Toddlers and beyond)
40 min
Cheese and herb scones (Toddlers and beyond)
30 min
Bunny chow
45 min
Pumpkin and antipasto risoni salad
35 min