Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g unsalted butter, cut into pieces (3 cm), plus extra for greasing
- 2 - 3 spring onions/shallots, trimmed and cut into quarters
- 20 g olive oil
- 500 g frozen chopped spinach, thawed and excess moisture squeezed out (approx. 250 g after moisture removed)
- 200 g feta cheese, crumbled (see Tips)
- 250 g ricotta, drained
- 1 egg
- ¼ - ½ tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
- 18 - 20 sheet filo pastry (approx. 375 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 406 kJ / 203 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 4.6 g
- Tłuszcz
- 7.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 154.7 mg
Alternatywne przepisy
Tomato pasta sauce
40min
Rosemary meat pies
3h 30 min
Ricotta dumplings with napoli sauce
55min
Aussie meat pies
2h
Icing sugar
10 min
Fresh pasta dough
1h
Pizza dough
1h
Bee sting cake
6 Std. 50 Min
Spinach and feta galette
1 Std. 50 Min
Gluten free sausage rolls
2 Std. 5 Min
Three cheese spinach scrolls
2h 15min
Aussie damper
45 Min