Flaky filo fingers

Flaky filo fingers

4.6 23 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
36 portions

Składniki

  • unsalted butter cut into pieces (3 cm), plus extra for greasing
    180 g
  • spring onions/shallots trimmed and cut into quarters
    2 - 3
  • olive oil
    20 g
  • frozen chopped spinach thawed and excess moisture squeezed out (approx. 250 g after moisture removed)
    500 g
  • feta cheese crumbled (see Tips)
    200 g
  • ricotta drained
    250 g
  • egg
    1
  • salt
    ¼ - ½ tsp
  • ground black pepper
    2 pinches
  • filo pastry (approx. 375 g)
    18 - 20 sheet

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 203 kcal / 406 kJ
Białko 2.7 g
Tłuszcz 7.4 g
Węglowodany 4.6 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Sód 154.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...