Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g celery, cut into pieces
- ½ white onion
- 3 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 3 garlic cloves
- 1 - 2 fresh red chillies, trimmed, to taste
- 2 ½ cm piece fresh ginger, peeled
- 500 g fresh tomatoes, cut into halves
- 100 g eggplant, cut into pieces (3 cm)
- 1 apple, cored and cut into halves
- 100 g fresh pineapple, cut into pieces (3 cm)
- 80 g sun dried tomatoes
- 25 g fresh coriander, leaves, roots and stalks cut into pieces
- 8 sprigs fresh thyme, leaves only
- 3 sprigs fresh basil, leaves only
- 5 sprigs fresh parsley, leaves only
- 200 g white vinegar
- 125 g brown sugar
- 125 g tomato paste
- 1 sweet corn cob, kernels removed from cob
- 200 g canned tomatoes, diced
- sea salt, to season
- ground black pepper, to season
- Wartości odżywcze
- na 1430 g
- Kalorie
- 5830.8 kJ / 1393.6 kcal
- Białko
- 36.4 g
- Węglowodany
- 319.3 g
- Tłuszcz
- 12.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 53.1 g
- Sód
- 1129.2 mg
Alternatywne przepisy
Delicious lemon pudding
55min
Tomato ketchup
1 Std. 10 Min
Rhubarb crumble
45min
Mint sauce
5 Min
Quick beetroot relish
40min
Apple Mousse Crumble with Rosemary Ice Cream (Matthew Kenney)
10 Std. 55 Min
Piccalilli
720 Std. 35 Min
Custard
10 Min
Plum sauce
55min
Pumpkin and ginger soup
35 Min
Tomato relish
2h 10min
"To die for" mini pavlovas (TM6)
2 Std. 40 Min