Black forest pavlova stack

Black forest pavlova stack

4.5 60 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
12 portions

Składniki

Morello cherry syrup
  • canned Morello cherries in syrup (reserve syrup)
    680 g
Pavlova
  • white sugar
    320 g
  • egg whites (approx. 250 g), room temperature
    8
  • cream of tartar
    1 pinch
  • white vinegar
    1 tsp
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • cornflour
    3 tsp
  • Dutch cocoa powder
    2 tsp
Coffee cream
  • pouring (whipping) cream (see Tips)
    600 g
  • brewed espresso coffee cooled
    2 tbsp
  • dark chocolate (70% cocoa) shaved, for garnishing
    100 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 371 kcal / 1560 kJ
Białko 4.5 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 45 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 12.9 g
Sód 98.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...