Thaise salade met pindadressing (glutenvrij)

Thaise salade met pindadressing (glutenvrij)

4.3 13 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 porties

Składniki

Pindadressing
  • teentjes knoflook
    4
  • verse gember
    10 g
  • pindakaas
    50 g
  • vers geperst limoensap
    20 g
  • honing
    30 g
  • vissaus
    20 g
  • sesamolie
    10 g
  • sriracha saus (opcjonalnie)
    10 g
  • kokosmelk
    50 g
Salade
  • rode kool in stukken (5 cm)
    150 g
    150 g kool, in stukken (5 cm)
  • rode paprika's in stukken (5 cm)
    250 g
  • mangowangen niet te rijp, in stukken (5 cm)
    250 g
  • verse muntblaadjes
    5 g
  • verse korianderbladeren in stukken (2 cm)
    5 g
  • lente-uien in stukken (2 cm)
    50 g
Garnalen
  • zonnebloemolie
    4 el
  • gepelde garnalen
    400 g
  • zout
    1 tl
  • gemalen zwarte peper
    ½ tl

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 1561.2 mg
Białko 19.6 g
Kalorie 1758.2 kJ / 420.2 kcal
Tłuszcz 25.9 g
Błonnik 4.4 g
Tłuszcz nasycony 6.2 g
Węglowodany 29.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...