Zalm in korst met citroen risotto

Zalm in korst met citroen risotto

4.5 11 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
6 porties

Składniki

Bladerdeeg met zalm crème
  • bladerdeeg (275 g)
    1 pak
  • ui in 4 gesneden
    30 g
  • teentje knoflook
    1
  • ongezouten boter
    10 g
  • room, min. 30% vet
    50 g
  • cream cheese met kruiden
    250 g
  • zout
    1 snuifje
  • gemalen zwarte peper
    1 snuifje
  • verse dille enkel de blaadjes
    2 takjes
  • vers geperst citroensap (opcjonalnie) naar smaak
    10 - 20 g
  • verse zalmfilet dun, in hapklare stukken
    200 g
  • gerookte zalm in hapklare stukken
    150 g
  • eierdooier licht opgeklopt, als doreren
    1
Citroen risotto
  • Parmezaanse kaas in stukken
    50 g
  • ui gehalveerd
    50 g
  • ongezouten boter in stukken
    40 g
  • olijfolie
    10 g
  • risottorijst (bv. Carnaroli Arborio), 10-15 min. gaartijd (zie tips)
    320 g
  • droge witte wijn
    40 g
  • water
    740 g
  • citroenen zeste en sap
    2
  • groentebouillonpasta
    1 volle tl
    1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l)
  • zout
    ½ tl
  • gemalen zwarte peper
    ¼ tl

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Białko 25 g
Kalorie 3206 kJ / 763 kcal
Tłuszcz 45 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 62 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...