Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g rode splitlinzen
- 500 g water
- 120 g Parmezaanse kaas, in stukken
- 400 g aubergine
- 50 g olijfolie
- 200 g ui, gehalveerd
- 3 teentjes knoflook
- 1 paprika, groen of rood, in stukken (ca. 150 g)
- 400 g tomaten uit blik, inclusief het sap
- 120 g rode wijn
- 1 el gedroogde oregano
- 1 tl gemalen gember
- 1 - 2 tl zout, naar smaak
- ½ tl gemalen zwarte peper
- 40 g boter, en meer voor het invetten
- 500 g melk
- 40 g bloem
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1917 kJ / 458 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 7.3 g
Alternatywne przepisy
Warme salade met boerenkool, witte bonen, noten en gojibessen
40 min
Vegetarische bonenburger
1 Std. 20 Min
Linzen, champignons en notenpasteitjes
Brak ocen
Gekruide Marokkaanse linzensoep
40 min
Groene smoothie bowl met gojibessen
Brak ocen
Perziken en pruimen 'Cobbler'
1 godz.
Couscous met abrikozen, hazelnoten, feta en groentemengeling
1 Std. 15 Min
Vegetarische chili
1 Std. 5 Min
Stoofgerecht met tofu
30 min
Indiase groentencurry
50 min
Mediterraanse parelgerstrisotto
1 godz.
Gestoomde aubergine-ricottalasagne
1h 25min