Urządzenia i Akcesoria
Tort porowy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 kawałków
Składniki
Ciasto
-
150 g mąki pszennej plus dodatkowa porcja
-
75 g masła pokrojonego na kawałki
-
75 g twarogu, półtłustego pokrojonego na kawałki
-
40 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu40 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
-
¾ łyżeczka proszku do pieczenia
-
¼ łyżeczki soli
Nadzienie
-
150 g sera żółtego, np. gouda, pokrojonego na kawałki
-
110 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego na kawałki
-
500 g wody
-
260 - 300 g pora pokrojonego w 1 cm plastry
-
150 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu150 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
-
3 jajka
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
2 szczypty soli
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
594.2 mg
Białko
17.2 g
Kalorie
1996.7 kJ /
477.2 kcal
Tłuszcz
32.4 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
16.8 g
Węglowodany
29.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tarta orkiszowa z serem feta i burakami
3 godz.
Quiche ze szparagami
1 godz. 35 min
Tarta z kurkami, porem i serem camembert
1 godz.
Quiche z burakami i oscypkiem na razowym spodzie z czarnuszką
2 godz. 20 min
Tarta z botwinką i serem feta
1 godz. 45 min
Tarta z brokułem i łososiem
1 godz. 35 min
Tarta wegetariańska
1 godz. 10 min
Tarta z kozim serem i pieczonymi burakami
2 godz. 30 min
Quiche z brokułami i kalafiorem
1 godz. 50 min
Quiche z pomidorkami koktajlowymi
1 godz. 45 min
Placek lotaryński
45 min
Tarta z dynią
1 godz. 40 min