Urządzenia i Akcesoria
Tort porowy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 kawałki
Składniki
Ciasto
-
100 g mąki pszennej plus dodatkowa porcja
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
50 g twarogu, półtłustego pokrojonego na kawałki
-
25 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu25 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
¼ łyżeczki soli
Nadzienie
-
100 g sera żółtego, np. gouda, pokrojonego na kawałki
-
75 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego na kawałki
-
500 g wody
-
180 - 200 g pora pokrojonego w 1 cm plastry
-
100 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu100 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
-
2 jajka
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
1 szczypta soli
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
634.6 mg
Białko
17.3 g
Kalorie
2004 kJ /
479 kcal
Tłuszcz
32.6 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
16.9 g
Węglowodany
29.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Quiche z pieczarkami
1 Std. 40 Min
Placek lotaryński
45 Min
Quiche z pomidorkami koktajlowymi
1 Std. 45 Min
Tarta z szynką i fasolką szparagową
1 Std. 40 Min
Quiche ze szparagami
1 Std. 35 Min
Tarta z kurkami, porem i serem camembert
1 Std.
Jaglany quiche ze szpinakiem i oliwkami
1 Std. 45 Min
Quiche z brokułami i kalafiorem
1 Std. 50 Min
Tarta z kurczakiem
1 Std. 55 Min
Tarta z serem pleśniowym
1 Std. 35 Min
Tarta podhalańska - trzy sery Dominiki Zięder
1 Std. 30 Min
Kulebiak z łososiem i cytrynowe risotto
1 Std. 10 Min