Tarta podhalańska - trzy sery Dominiki Zięder

Tarta podhalańska - trzy sery Dominiki Zięder

4.4 31 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji

Składniki

Ciasto
  • mąki pszennej
    250 g
  • masła schłodzonego, pokrojonego na kawałki
    150 g
  • jajko
    1
  • soli
    ½ łyżeczki
Nadzienie
  • świeżego sera owczego (bundzu) pokrojonego na kawałki
    200 g
  • bryndzy pokrojonej na kawałki
    200 g
  • sera gouda pokrojonego na kawałki
    200 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    180 g
  • jajka
    2
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • tymianku, suszonego
    1 łyżeczka
  • żurawiny, suszonej
    50 g
  • sól do smaku (opcjonalnie)
  • mąka pszenna do oprószenia blatu

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 786.6 kcal / 3291 kJ
Białko 27.1 g
Tłuszcz 57.2 g
Węglowodany 42 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 36.2 g
Sód 971.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...