
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto
- 250 g mąki pszennej
- 150 g masła, schłodzonego, pokrojonego na kawałki
- 1 jajko
- ½ łyżeczki soli
Nadzienie
- 200 g świeżego sera owczego (bundzu), pokrojonego na kawałki
- 200 g bryndzy, pokrojonej na kawałki
- 200 g sera gouda, pokrojonego na kawałki
- 180 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 2 jajka
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka tymianku, suszonego
- 50 g żurawiny, suszonej
- sól, do smaku (opcjonalnie)
- mąka pszenna, do oprószenia blatu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 3291 kJ / 786.6 kcal
- Białko
- 27.1 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 57.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 36.2 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 971.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta z szynką i fasolką szparagową
1h 40min
Tarta orkiszowa z serem feta i burakami
3 Std.
Tarta z szynką i fasolką szparagową
1h 40min
Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem
2h 35 min
Quiche z burakami i oscypkiem na razowym spodzie z czarnuszką
2h 20min
Tarta prowansalska
1h 15 min
Mini tarty
1h 45 min
Fondue serowe z bagietką
25 Min
Tarta z gruszkami i rokpolem
1h 40min
Tarta szpinakowa z kandyzowaną skórką z cytryny
1h 30min
Tarta wegetariańska
1 godz. 10 min
Tarta z serem pleśniowym
1 Std. 35 Min