
Urządzenia i Akcesoria
Tarta podhalańska - trzy sery Dominiki Zięder
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
Ciasto
-
mąki pszennej250 g
-
masła schłodzonego, pokrojonego na kawałki150 g
-
jajko1
-
soli½ łyżeczki
Nadzienie
-
świeżego sera owczego (bundzu) pokrojonego na kawałki200 g
-
bryndzy pokrojonej na kawałki200 g
-
sera gouda pokrojonego na kawałki200 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu180 g
-
jajka2
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
tymianku, suszonego1 łyżeczka
-
żurawiny, suszonej50 g
-
sól do smaku (opcjonalnie)
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
786.6 kcal /
3291 kJ
Białko
27.1 g
Tłuszcz
57.2 g
Węglowodany
42 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
36.2 g
Sód
971.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX
20 Przepisów
Polska
Polska