
Urządzenia i Akcesoria
Tarta podhalańska - trzy sery Dominiki Zięder
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
Ciasto
-
250 g mąki pszennej
-
150 g masła schłodzonego, pokrojonego na kawałki
-
1 jajko
-
½ łyżeczki soli
Nadzienie
-
200 g świeżego sera owczego (bundzu) pokrojonego na kawałki
-
200 g bryndzy pokrojonej na kawałki
-
200 g sera gouda pokrojonego na kawałki
-
180 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
2 jajka
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka tymianku, suszonego
-
50 g żurawiny, suszonej
-
sól do smaku (opcjonalnie)
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
786.6 kcal /
3291 kJ
Białko
27.1 g
Tłuszcz
57.2 g
Węglowodany
42 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
36.2 g
Sód
971.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX
20 Przepisów
Polska
Polska