Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka makaronowa z pieczarkami, papryką i kiełbasą
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
2 porcje
Składniki
-
60 g sera gouda pokrojonego na kawałki
-
40 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 - 1 ½ ząbka czosnku
-
15 g oleju rzepakowego
-
100 g kiełbasy wieprzowej, wędzonej np. podwawelskiej, pokrojonej w 2-3 mm plastry
-
130 - 150 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
-
230 - 250 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
100 g wody
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki oregano, suszonego
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki czosnku, mielonego
-
¼ łyżeczki chili, mielonego
-
150 g makaronu, suchego, typu penne
-
¼ czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski 4 cm x 0,5 cm
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1287 mg
Białko
28.2 g
Kalorie
2881.7 kJ /
688.8 kcal
Tłuszcz
31.6 g
Błonnik
6.6 g
Tłuszcz nasycony
10.8 g
Węglowodany
75 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SZYBKIE OBIADY
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pieczone pulpety i pikantne ziemniaki z papryką
1 godz.
Pizzaiola z kurczaka
35 min
Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem i pomidorami
1 godz.
Pastisio
1 godz. 10 min
Zapiekanka z szynką i brokułem
1 godz. 10 min
Makaron z kurczakiem i suszonymi pomidorami
30 min
Makaron w sosie serowo-pieczarkowym ze szpinakiem
35 min
Gnocchi w sosie szpinakowym z kurczakiem
35 min
Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą
1 godz. 10 min
Zapiekanka makaronowa
45 min
Zapiekany kurczak z warzywami w sosie pomidorowym
2 godz. 15 min
Placki à la pizza z sosem czosnkowym
45 min