Zupa krem z resztek warzyw

Zupa krem z resztek warzyw

5.0 18 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji

Składniki

  • 150 g białego chleba tostowego, w kromkach czerstwego, pokrojonego w 1,5 cm kostkę
  • 45 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
  • 30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
  • 1050 g warzyw, mieszanych resztek (patrz wskazówka), pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 750 g wody
  • 1 ½ łyżeczki soli

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 6 porcji

Sód 6533.2 mg
Białko 44.5 g
Kalorie 5073.5 kJ / 1212.6 kcal
Tłuszcz 37.7 g
Błonnik 38.9 g
Tłuszcz nasycony 6.4 g
Węglowodany 178.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...