Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z resztek warzyw
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
2 porcje
Składniki
-
50 g białego chleba tostowego, w kromkach czerstwego, pokrojonego w 1,5 cm kostkę
-
15 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
-
350 g warzyw, mieszanych resztek (patrz wskazówka), pokrojonych na 3 cm kawałki
-
250 - 300 g wody
-
½ łyżeczka soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 2 porcje
Sód
2178.9 mg
Białko
14.8 g
Kalorie
2061 kJ /
492.6 kcal
Tłuszcz
22.5 g
Błonnik
13 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Węglowodany
59.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa krem ze szpinaku
40 min
Zupa krem z roszponki z brokułami i sosem z czarnych oliwek
45 min
Zupa krem z kopru włoskiego i marchewki
40 min
Krem paprykowy z pianką bazyliową
40 min
Zupa krem marchewkowy z kolendrą
25 min
Zupa krem ziemniaczano-szpinakowa, wytrawny flan jajeczny
45 min
Krem marchewkowo-selerowy z oliwą ziołową
45 min
Prosta i uniwersalna zupa krem
45 min
Zupa z batatów i cukinii z imbirem
25 min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 min
Zupa krem z groszku
40 min
Zupa krem z warzyw
35 min