Zupa krem z resztek warzyw

Zupa krem z resztek warzyw

4.6 5 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
2 porcje

Składniki

  • 50 g białego chleba tostowego, w kromkach czerstwego, pokrojonego w 1,5 cm kostkę
  • 15 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
  • 20 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do skropienia
  • 350 g warzyw, mieszanych resztek (patrz wskazówka), pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 250 - 300 g wody
  • ½ łyżeczka soli

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 2 porcje

Sód 2178.9 mg
Białko 14.8 g
Kalorie 2061 kJ / 492.6 kcal
Tłuszcz 22.5 g
Błonnik 13 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Węglowodany 59.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...