Urządzenia i Akcesoria
Syrop z imbiru i trawy cytrynowej
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 butelka
Składniki
-
8 łodyg trawy cytrynowej pokrojonych na 3 cm kawałki
-
200 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 5 mm plastry
-
700 g cukru
-
700 g wody
-
120 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (z 2 szt.)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 butelkę
Sód
12.2 mg
Białko
1.3 g
Kalorie
2134.6 kJ /
510.2 kcal
Tłuszcz
0.5 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Węglowodany
131.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Syrop cytrynowo-ziołowy
55min
Makaron shirataki (konjac) w sosie z pesto z awokado
10min
Sałatka z zielonych pomidorów (TM6)
50h
Bezalkoholowy drink cytrynowo-tymiankowy
45min
Dżem truskawkowy z czarnym bzem
35min
Musztarda estragonowa
10min
Napar ze skórki pomarańczowej i cytrynowej
25min
Jabłka w syropie (do ciast i deserów)
45min
Napój z grejpfruta i czerwonej porzeczki
10min
Gruszki w syropie z białego wina z migdałową kruszonką i kremem angielskim
1h
Sernik z Varomy z duszonymi śliwkami
2h 30min
Imbirowo-kurkumowe shoty na odporność
10min