Urządzenia i Akcesoria
Syrop z imbiru i trawy cytrynowej
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 butelka
Składniki
-
8 łodyg trawy cytrynowej pokrojonych na 3 cm kawałki
-
200 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 5 mm plastry
-
700 g cukru
-
700 g wody
-
120 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (z 2 szt.)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 butelkę
Sód
12.2 mg
Białko
1.3 g
Kalorie
2134.6 kJ /
510.2 kcal
Tłuszcz
0.5 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Węglowodany
131.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Truskawkowo-imbirowy szprycer (moktajl)
15 Min
Asturyjski gulasz z białej fasoli
15 Std. 30 Min
Grzybki marynowane
6 Std. 30 Min
Kawa po koreańsku z whisky (Irish dalgona coffee)
10 Min
Syrop do grzanego wina
12 Std. 45 Min
Likier z czarnych porzeczek
25 Min
Ocet jabłkowy z porzeczkami
1 Std. 30 Min
Konfitura z dyni
40 Min
Makaron ze szpinakiem w kremowym sosie migdałowym (TM7)
35 Min
Syrop waniliowo-cytrynowy
1 Std. 15 Min
Imbirowo-kurkumowe shoty na odporność
10 Min
Likier limoncello (na spirytusie)
193 Std.