Wersje kompatybilne
Pork Tenderloin and Roasted Sweet Potatoes with Port Sauce (TM5)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g sweet potatoes, peeled or scrubbed, ends removed, trimmed to fit in feeder
- 500 g shallots, whole or halved vertically to fit in feeder
- 50 g olive oil, plus 1 Tbsp
- 2 tsp fine sea salt
- ¾ tsp ground black pepper
- 5 garlic cloves
- 40 g unsalted butter, diced
- 2 ½ Tbsp fresh thyme leaves
- 1 ½ Tbsp Dijon mustard
- 1 Tbsp fresh rosemary leaves
- 1 ½ tsp smoked paprika
- 2 pork tenderloins (approx. 350 g each)
Port Shallot Sauce
- 30 g olive oil
- 15 g unsalted butter, diced
- 1 Tbsp caster sugar
- 70 g ruby port
-
½
beef stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub ½ heaped tsp beef stock paste, homemade - 200 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3833 kJ / 916 kcal
- Białko
- 59 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 10.7 g
- Sód
- 1782 mg
Alternatywne przepisy
Meatballs and Chilli Cheese Potatoes
1h
Chicken Kievs with Potato Salad and Green Beans
1h 15min
Family Chicken Galette
1 godz. 55 min
Haddock, Leek and Stilton Pies
1h 30min
Philadelphia, Chorizo and Chive Gnocchi
35min
Pasta alla Nerano
40min
Chicken and Spinach Lasagne
1h 15min
Broccoli and Ham Pasta Bake
1h 10min
Mexican Chicken Ring
55min
Sausage and Bacon Casserole
50min
Bacon and Cabbage Risotto
1h
Sausage and Fennel Orzotto
50min