Urządzenia i Akcesoria
Socca with Tuna, Olives and Capers
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
1 portion
Składniki
-
chickpea flour120 g
-
water250 g
-
olive oil plus extra for frying50 g
-
fine sea salt½ tsp
-
red onion quartered1
-
garlic clove1
-
tomato sliced1
-
tinned tuna in oil drained and flaked100 g
-
pitted black olives1 Tbsp
-
pickled capers drained and rinsed1 Tbsp
-
dried oregano1 pinch
-
ground black pepper1 pinch
-
fresh basil leaves shredded, for garnish2
-
chilli flakes (opcjonalnie)1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
55 g
Kalorie
4753 kJ /
1140 kcal
Tłuszcz
66 g
Węglowodany
73 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spinach and Ricotta Malfatti - Malfatti di spinaci e ricotta
45 min
Green Vegetable Frittata - Frittata verde
25 min
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45 min
Pearl Barley and White Bean Stew
1 godz.
Lentil Moussaka
3 godz. 30 min
Mexican Quinoa Salad
30 min
Asian Vinaigrette
5 min
Swiss Chard, Chickpea and Tamarind Stew
45 min
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50 min
Spelt and Kale Soup - Zuppa Di Farro e Cavolo Nero
55 min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1 godz.
Lentil and Pancetta Stew
1 godz.