Socca with Tuna, Olives and Capers

Socca with Tuna, Olives and Capers

4.9 15 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
1 portion

Składniki

  • chickpea flour
    120 g
  • water
    250 g
  • olive oil plus extra for frying
    50 g
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • red onion quartered
    1
  • garlic clove
    1
  • tomato sliced
    1
  • tinned tuna in oil drained and flaked
    100 g
  • pitted black olives
    1 Tbsp
  • pickled capers drained and rinsed
    1 Tbsp
  • dried oregano
    1 pinch
  • ground black pepper
    1 pinch
  • fresh basil leaves shredded, for garnish
    2
  • chilli flakes (opcjonalnie)
    1 pinch

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1140 kcal / 4753 kJ
Białko 55 g
Tłuszcz 66 g
Węglowodany 73 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...