Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g chickpea flour
- 250 g water
- 50 g olive oil, plus extra for frying
- ½ tsp fine sea salt
- 1 red onion, quartered
- 1 garlic clove
- 1 tomato, sliced
- 100 g tinned tuna in oil, drained and flaked
- 1 Tbsp pitted black olives
- 1 Tbsp pickled capers, drained and rinsed
- 1 pinch dried oregano
- 1 pinch ground black pepper
- 2 fresh basil leaves, shredded, for garnish
- 1 pinch chilli flakes (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4753 kJ / 1140 kcal
- Białko
- 55 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 66 g
Alternatywne przepisy
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25 Min
Artichoke Tart - Torta di carciofi
1 Std. 20 Min
Baked Spinach and Feta Mushrooms
35p
Lentils and Roasted Roots with Salsa Verde
1óra 30p
Fig, Roquefort and Prosciutto Tart
1óra 30p
Persian Dill and Lima Bean Rice with Pomegranate
40p
Garlic and White Bean Stew
50p
Tuna Niçoise Toasts
3óra
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45p
Steamed Pumpkin with Curried Lentils
1 Std. 15 Min
Bean Burgers with Pistou and Slaw
1óra 30p
Sumac and Tahini Houmous
10 Min