Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
50
g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
(opcjonalnie)
lub vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm) - 2 slices bread (1 day old), torn in pieces
- 200 g fresh spinach leaves
- 2 pieces lemon zest, no white pith (1 cm x 5 cm)
- 120 g onions, quartered
- 140 g bacon, any type, trimmed, cut in pieces (opcjonalnie)
- 20 g extra virgin olive oil
- 2 Tbsp pine nuts, toasted
- ⅛ tsp ground nutmeg
- ¼ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 180 g feta cheese, cut in pieces (1 cm)
- 6 - 8 fresh portobello mushrooms, stalks removed
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 953 kJ / 227 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Spanish Tortilla - Tortilla Española
45 min
Mushroom Stroganoff
30 min
Bulgur Salad with Rocket, Peach and Avocado
35min
Stuffed Portobello Mushrooms
45 min
Spiced Carrot Fritters with Yoghurt Dip
1h 30 min
Spinach and Parmesan Stuffed Mushrooms
40 Min
Mushroom Pâté
1h 30 min
Vegetable and Seaweed Tartare
45 min
Polenta with Ratatouille
1h 20 min
Crispy Aubergine on Creamy Kohlrabi
1h
Polenta with Ratatouille
1h 20 min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h