Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 medium egg
- ½ tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 3 sprigs fresh basil, leaves only
- 50 g sun-dried tomatoes in oil, drained
- 70 g tomato purée
- 30 g breadcrumbs, plus extra for coating
- 450 - 500 g cooked rice, any type (see tip)
- 100 g cheese of choice, cut in 20 cubes
- vegetable oil, for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 428 kJ / 102 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 5.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 65 mg
Alternatywne przepisy
Pasta with Vegetable Ragout
45 min
Broccoli and Ham Pasta Bake
1h 10min
Cashew Cheese Pasta with Broccoli
40min
Spanish Tortilla
1 godz.
Brazilian-style Beetroot and Carrot Salad (TM5)
30 min
Mediterranean-style Salad with Smoky Chicken (TM5)
1h 10min
Green Leek Gomasio
40min
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30 min
Stuffed Sweet Potatoes with Banana Sriracha Mayo and Coleslaw
50min
Creamy Broccoli Sauce
35min
Smashed Avocado, Marinated Tomatoes and Boiled Egg on Toast
25min
Roast Potatoes with Rosemary and Garlic
1h 10min