![Chipotle Puff Fish "Tacos" Chipotle Puff Fish "Tacos"](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/98cb11e7-b3bd-4414-971f-94b1c3cc8baf/Derivates/b1a75a9d-64c3-4879-b724-1903a03c95c7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chipotle Puff Pastry
- 200 g unsalted butter, diced (1-2 cm) then frozen for 30 minutes
- 200 g plain flour
- 90 g water, ice cold
- ½ tsp fine sea salt
- plain flour, for dusting
- 1 Tbsp chipotle chilli flakes
Filling
- 400 g white fish fillets, skinless, cut in pieces (4-5 cm) (e.g. cod, haddock)
- 1 lime, finely grated zest and juice
- 1 garlic clove
- 1 fresh jalapeño chilli, halved
- ¼ tsp fine sea salt
- ⅛ tsp ground black pepper
- 1 Tbsp olive oil
- 5 g fresh coriander leaves
Assembly
- 1 medium egg, beaten
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 2865 kJ / 688 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 48 g
- Tłuszcz nasycony
- 27 g
- Sód
- 470 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Teriyaki Salmon Burgers
45 Min
Fish and Herb Parcel
35min
Tomato Basil Chicken Quiche
1 Std.
Orange Salmon with Broccoli Couscous
25 Min
Two-Flavoured Picnic Rolls
1h 30min
Blackened Salmon with Bean and Corn Salsa
20 Min
Crispy Fish Sandwiches with Honey Lime Slaw
40 Min
Chicken and Sweetcorn Pizza Muffins
1sa 50 dk
Salmon with Sticky Tomato Glaze
40 Min
Lighter Burgers with Sweet Potato Wedges
1 Std. 40 Min
Baked Parmesan Fish with Sweet Potato Mash
45 Min
Chicken Shawarma with Moroccan Houmous and Chilli Sauce
2h 25min