Chipotle Puff Fish "Tacos"

Chipotle Puff Fish "Tacos"

4.7 16 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 pieces

Składniki

Chipotle Puff Pastry
  • unsalted butter diced (1-2 cm) then frozen for 30 minutes
    200 g
  • plain flour
    200 g
  • water ice cold
    90 g
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • plain flour for dusting
  • chipotle chilli flakes
    1 Tbsp
Filling
  • white fish fillets skinless, cut in pieces (4-5 cm) (e.g. cod, haddock)
    400 g
  • lime finely grated zest and juice
    1
  • garlic clove
    1
  • fresh jalapeño chilli halved
    1
  • fine sea salt
    ¼ tsp
  • ground black pepper
    ⅛ tsp
  • olive oil
    1 Tbsp
  • fresh coriander leaves
    5 g
Assembly
  • medium egg beaten
    1

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 688 kcal / 2865 kJ
Białko 25 g
Tłuszcz 48 g
Węglowodany 38 g
Tłuszcz nasycony 27 g
Sód 470 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...