Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g onions, halved vertically, or quartered if large
- 550 g red peppers, cut in wedges that fit in feeder
- 600 g white fish fillets, skinless (e.g. cod, hake, haddock, 2-3 cm thick)
- 2 garlic cloves
- 5 g fresh parsley, cut in pieces
- 5 g fresh coriander, cut in pieces
- 1 Tbsp fresh thyme leaves
- 1 lemon, thin peelings of skin and 20 g juice
- 60 g olive oil
- 1 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1475 kJ / 352 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 669 mg
Alternatywne przepisy
Orzo Pasta with Chicken and Pesto
30 min
Tomato Risotto - Risotto al pomodoro
30 min
Trapanese Couscous with Fish, Tomatoes and Almonds - Couscous alla trapanese con pesce, pomodori e mandorle
1h
Prawn Saganaki
35 min
Spaghetti Arrabiata with Tuna
30 min
Aubergine in Coconut and Peanut Sauce with Basmati Rice
30 min
Fragrant Coconut Fish Soup with Sweet Potato
35 min
Katsu Pork with Slaw, Potatoes and Wasabi and Dill Dressing
50min
Italian-style Baked Sea Bass with Roasted Pepper Dip and Fennel Salad
40 min
Timatar Wali Macchi (Cod in Tomato Sauce)
1h
Spaghetti alla Puttanesca
35 min
Orzo with Salmon and Spinach
40 min