
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g onions halved vertically, or quartered if large
- 550 g red peppers cut in wedges that fit in feeder
- 600 g white fish fillets, skinless (e.g. cod, hake, haddock, 2-3 cm thick)
- 2 garlic cloves
- 5 g fresh parsley cut in pieces
- 5 g fresh coriander cut in pieces
- 1 Tbsp fresh thyme leaves
- 1 lemon thin peelings of skin and 20 g juice
- 60 g olive oil
- 1 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 352 kcal / 1475 kJ
- Białko
- 33 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Węglowodany
- 16 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Sód
- 669 mg