Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g onions, halved vertically, or quartered if large
- 550 g red peppers, cut in wedges that fit in feeder
- 600 g white fish fillets, skinless (e.g. cod, hake, haddock, 2-3 cm thick)
- 2 garlic cloves
- 5 g fresh parsley, cut in pieces
- 5 g fresh coriander, cut in pieces
- 1 Tbsp fresh thyme leaves
- 1 lemon, thin peelings of skin and 20 g juice
- 60 g olive oil
- 1 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1475 kJ / 352 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 669 mg
Alternatywne przepisy
Georgian Chicken with Bulgur Wheat
1h 15 min
Spaghetti Arrabiata with Tuna
30 min
Mediterranean Herb Baked Fish (TM6)
45 min
Bibimbap Burrito
45 min
Crispy Hake with Sous-vide Cauliflower Purée and Pancetta Crisps
1h 30min
Seafood Stew with Rice
30 min
Creamy Chicken and Sun-Dried Tomato Pasta
30 min
Salmon and Leek Parcel with New Potatoes
1h
Pasta alla Nerano
40 min
Greek-style Baked Cod with Bulgar Wheat
1h 30min
Prawn Pasta with Rocket Pesto
55 min
Smashed Avocado, Marinated Tomatoes and Boiled Egg on Toast
25 min