Smoked Salmon, Courgette and Spinach Flatbread

Smoked Salmon, Courgette and Spinach Flatbread

5.0 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 slices

Składniki

  • water
    240 g
  • sugar
    1 tsp
  • dried instant yeast
    2 tsp
    20 g fresh yeast, crumbled
  • gluten-free plain white flour (see tip), plus extra for dusting
    400 g
  • olive oil plus extra for greasing
    30 g
  • bicarbonate of soda
    ½ tsp
  • fine sea salt plus 1-2 pinches to taste
    ¼ tsp
  • unsalted butter diced
    30 g
  • fresh baby spinach plus extra for serving
    100 g
  • lemon juice
    ½ tsp
  • ground black pepper
    3 pinches
  • crème fraîche
    150 g
  • courgettes diced (1 cm)
    300 g
  • cherry tomatoes halved
    300 g
  • smoked salmon (opcjonalnie) thinly sliced, for serving
    100 g

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 371 kcal / 1552 kJ
Białko 9.1 g
Tłuszcz 16.5 g
Węglowodany 53.2 g
Błonnik 8.3 g
Tłuszcz nasycony 6.2 g
Sód 273 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...