
Wersje kompatybilne
Smoked Salmon, Courgette and Spinach Flatbread
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g water
- 1 tsp sugar
-
2
tsp dried instant yeast
lub 20 g fresh yeast crumbled - 400 g gluten-free plain white flour (see tip), plus extra for dusting
- 30 g olive oil plus extra for greasing
- ½ tsp bicarbonate of soda
- ¼ tsp fine sea salt plus 1-2 pinches to taste
- 30 g unsalted butter diced
- 100 g fresh baby spinach plus extra for serving
- ½ tsp lemon juice
- 3 pinches ground black pepper
- 150 g crème fraîche
- 300 g courgettes diced (1 cm)
- 300 g cherry tomatoes halved
- 100 g smoked salmon thinly sliced, for serving (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 371 kcal / 1552 kJ
- Białko
- 9.1 g
- Tłuszcz
- 16.5 g
- Węglowodany
- 53.2 g
- Błonnik
- 8.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Sód
- 273 mg