Wersje kompatybilne
Smoked Salmon, Courgette and Spinach Flatbread
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g water
- 1 tsp sugar
-
2
tsp dried instant yeast
lub 20 g fresh yeast, crumbled - 400 g gluten-free plain white flour (see tip), plus extra for dusting
- 30 g olive oil, plus extra for greasing
- ½ tsp bicarbonate of soda
- ¼ tsp fine sea salt, plus 1-2 pinches to taste
- 30 g unsalted butter, diced
- 100 g fresh baby spinach, plus extra for serving
- ½ tsp lemon juice
- 3 pinches ground black pepper
- 150 g crème fraîche
- 300 g courgettes, diced (1 cm)
- 300 g cherry tomatoes, halved
- 100 g smoked salmon, thinly sliced, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1552 kJ / 371 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 53.2 g
- Tłuszcz
- 16.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 8.3 g
- Sód
- 273 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mushroom Bolognese with Courgette Noodles
50min
Courgette and Potato Parmigiana (TM6)
1 Std. 15 Min
Mediterranean Herb Baked Fish (TM5)
45min
Italian Ditalini Vegetable Soup (TM5)
40min
Fish and Avocado Loaf
2h
Couscous Cake with Fruit
1 Std. 50 Min
Kale, Potato, Celeriac and Stilton Pie
2h
Courgette and Potato Parmigiana (TM5)
1 Std. 15 Min
Root Veggie Gratin with Blue Cheese
1 Std. 30 Min
Leek and Potato Soup With Soya or Beef Mince
50min
Tomato and Haddock Rice
50min
Prawn Pasta with Rocket Pesto
55 min